Ohjeita

Luomukaurapuuro
 
Laita illalla 2 dl kaurahiutaleita likoamaan 2 dl:aan kylmää vettä, laita seos yöksi viileään.
Lisää aamulla joukkoon 2,5 dl vettä (ja marjoja maun mukaan), keitä puuroa hiljalleen n. 5 min.
Ilman liotusta hiutaleiden keittoaika on n. 20 min.

Haudekattilassa: keitä haudekattilassa miedolla lämmöllä 20-30minuuttia.

Vohvelit

5 dl maitoa    
4 dl lettu- ja vohvelijauhoa   
1 tl leivinjauhetta   
¼ tl suolaa   
50 g juoksevaa margariinia    


Sekoita maidon joukkoon jauhot, joihin on lisätty leivinjauhe ja suola. Lisää joukkoon rasva ja anna taikinan turvota n. 30 min.ennen paistamista.


Uunipuuro 

 
2 dl rikottuja ohrasuurimoita tai kaurahelmiä
1 tl suolaa
1 l maitoa tai vettä
1/2 rkl hunajaa
1 omena

Mittaa ohrasuurimot voideltuun uunivuokaan. Lisää suola, neste ja hunaja. Sekoita. Kypsennä  200 asteessa noin 2 tuntia. Sekoita puuroa muutaman kerran kypsennyksen aikana. Voit lisätä puuron joukkoon myös marjoja tai raasetettua omenaa.